KNJIGE, ZBORNICI I DRUGO

BIBLIOGRAFIJEMONOGRAFIJEKNJIGEZBORNICI RADOVAZBORNICI SAŽETAKA

Bibliografija Hrvatskog šumarskog instituta (1945-2015)

bibliografija2015Bibliografija sadrži bibliografske zapise svih radova djelatnika Hrvatskog šumarskog instituta, bez obzira gdje su objavljeni, te svih članaka objavljenih u Radovima u periodu od 1945. do 2015. godine

download

 

Bibliografija Hrvatskog šumarskog instituta (1945-2005)

bibliografija2005Bibliografija sadrži bibliografske zapise svih radova djelatnika Hrvatskog šumarskog instituta, bez obzira gdje su objavljeni, te svih članaka objavljenih u Radovima u periodu od 1945. do 2005. godine

download

 

 

 

 

Monografija Hrvatskog šumarskog instituta (1945-2015)

bibliografija2015Monografija Hrvatskoga šumarskog instituta (1945.–2015.) povodom obilježavanja 70. obljetnice znanstveno-istraživačkog rada Hrvatskoga šumarskog instituta rezultat je nastojanja da se pregledno i na jednome mjestu predstave najvažniji tragovi  znanstveno-istraživačkog rada Instituta u povijesnoj vertikali u rasponu od sedam desetljeća. No, isto tako predstavljene su sadašnje aktivnosti Instituta, kao i izazovi koji nas očekuju u neposrednoj budućnosti.

download

Monografija Hrvatskog šumarskog instituta (1945-2005)

hsi_mono

Bolesti i štetnici urbanog drveća

urbanoAutori: Tomiczek, Diminić, Cech, Hrašovec, Krehan, Pernek, Perny
Ključne riječi: bolesti urbanog drveća, truležnice, štetnici
Knjiga “Bolesti i štetnici urbanog drveća” djelo je sedmero stručnjaka zaštite drveća od čega trojica dolaze iz hrvatskih institucija: Šumarskog fakulteta u Zagrebu i Šumarskog instituta Jastrebarsko.
Služi brzom i jednostavnom određivanju uzroka šteta na drveću sa preporukama suzbijanja.
Knjiga je nastala iz dugogodišnjeg rada autora na području zaštite drveća u parkovima i šumama i temelji se na znanjima i iskustvima ogromnog broja provedenih stručnih analiza i prosudbi. Čitatelje uvodi u osnovne bolesti i štetnike koje dolaze na urbanom drveću, ilustrativno prikazano na 374 str. i 500 originalnih fotografija. Jednostavnim rječnikom objašnjava simptome po kojima se prepoznaje šteta te što treba učiniti kako bi se spriječile štetne posljedice.

info

Zbornik radova “Natural resources, green technology and sustainable development/2“

            

Zbornik radova međunarodne znanstveno-stručne konferencije “Natural resources, green technology and sustainable development/2“ organizirane od strane Hrvatskog šumarskog instituta i Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, te uz potporu Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša, Hrvatskog društva za biotehnologiju i Akademije šumarskih znanosti. Konferencija je održana u Zagrebu od 05. do 07. listopada 2016.

download Proceedings

dowoload Book of Abstracts

Zbornik radova “Natural resources, green technology and sustainable development“

proceedingsZbornik radova međunarodne znanstveno-stručne konferencije “Natural resources, green technology and sustainable development“ organizirane od strane Hrvatskog šumarskog instituta i Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, te uz potporu Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša i Hrvatskog društva za biotehnologiju. Konferencija je održana u Zagrebu od 26. do 28. studenog 2014.

download

Zbornik sažetaka ”Forests for cities, forests for people – Perspectives on urban forest governance”

iufroZbornik sažetaka međunarodnog znanstvenog savjetovanja “Forests for cities, forests for people – Perspectives on urban forest governance”, organiziranog od strane Hrvatskog šumarskog instituta u suradnji s IUFRO organizacijom (jedinica 6.07.00) i Europskim šumraskim institutom (FOPER projekt). Savjetovanje je održano 27. i 28. rujna u Zagrebu.

download

Zbornik sažetaka “FAGUS 2010 – Ima li bukva budućnost – promjene, utjecaji i odgovori”

fagusZbornik sažetaka međunarodnog znanstvenog savjetovanje “FAGUS 2010 – Ima li bukva budućnost – promjene, utjecaji i odgovori” (FAGUS 2010 – Is there future for beech – Changes, Impacts and Answers),<em> </em>Varaždin, 27-28.10.2010.

download

Zbornik sažetaka “60 godina rada i razvoja šumarskih instituta u Hrvatskoj – Šumarstvo na pragu EU”

zbornikZbornik sažetaka znanstveno-stručnog skupa “60 godina rada i razvoja šumarskih instituta u Hrvatskoj – Šumarstvo na pragu EU”, izdan je povodom obilježavanja 60. godišnjice postojanja šumarskih instituta u Hrvatskoj 2005. godine. Tom je prigodom održan znanstveno-stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem pod istim nazivom.

download