+385 (0)98 324795, +385 (0)98 340497

21. ožujak – Međunarodni dan šuma

16/03/2022

Međunarodni dan šuma počeo se obilježavati na inicijativu UN-a 2012. godine kako bi se skrenula pažnja javnosti na važnost šuma u svijetu. Za datum obilježavanja Međunarodnog dana šuma određen je 21. ožujak.

Stoga, svake godine na taj datum, diljem svijeta organiziraju se aktivnosti vezane uz šume i drveće, poput akcija sadnje stabala pod zajedničkom glavnom temom. O temi se odlučuje za svaku godinu zasebno. Ove godine tema obilježavanja Međunarodnog dana šuma je  “Forests and sustainable production and consumption”.

Uz brojne druge aktivnosti, FAO, IUFRO i Švedska akademija agronomskih znanosti zajednički organiziraju panel diskusiju pod naslovom: Inspire for the Future – The Role of Forests in Ensuring Sustainable Production and Consumption.

Panel rasprava će se održati uživo u Dubaiju, ali se može pratiti i online. Za sve zainteresirane, više detalja o samom događaju (program i panelisti) te informacije o tome kako sudjelovati se mogu naći na službenim stranicama događaja.

Također, za sve one koji žele više saznati o Međunarodnom danu šuma, to mogu učiniti na https://www.fao.org/international-day-of-forests/en/.

NAJNOVIJE

Skip to content