+385 (0)98 324795, +385 (0)98 340497

Dani otvorenih vrata

05/05/2011

Dan otvorenih vrata je godišnji događaj kojeg je Hrvatski šumarski institut započeo 2011. godine u svrhu približavanja široj javnosti djelovanja Instituta.  Jedanput godišnje djelatnici Instituta svoje aktivnosti i projekte prezentiraju mnogobrojnim posjetiteljima. Svaki od institutskih Zavoda pripremi bogat program koji se sastoji od radionica, predavanja, izlaganja, zabavnih sadržaja te nadasve toplog doćeka.

Dan otvorenih vrata je po programu najviše fokusiran na mlađe uzraste, od vrtićkih do srednjoškolskih, te svake godine bilježimo mnogobrojnu posjetu škola iz Zagreba i Jastrebarskog kao i njihovih okolica, a školaraca svake godine bude više od tisuću.

Dan otvorenih vrata svake godine ima tematiku kroz koju se posjetitelje upućuje na određene problematike kao i upućivanje na koristi. Posljednji dan otvorenih vrata je nosio naziv „Šuma=zdravlje“ gdje se nastojalo na zanimljiv način približiti široj javnosti važnost šuma na ljudsko zdravlje kroz različite aspekte, od šumskog bilja do važnosti i uloge šuma u globalnim klimatskih promjenama.

Također, svake godine Dan otvorenih vrata ima i partnere. U pomoć nam priteknu djelatnici DVD Jastrebarsko koji svojim iskustvom pomognu ukazati na problematiku šumskih požara, a Nacionalni i parkovi prirode imaju priliku također prezentirati svoju bogatu ponudu.

Najpopularniji i najtraženiji događaj Dana otvorenih vrata svake godine bude likovni natječaj koji traje nekoliko mjeseci do samog Dana, a završi se izložbom najboljih dječjih radova u prostorijama samog Hrvatskog šumarskog instituta.

Posjetitelji imaju priliku posjetiti i Rasadnik Instituta koji u ovom periodu uvijek pruža mogućnost nabavke ukrasnog bilja po povoljnijim cijenama, a tradicija organiziranja Dana otvorenih vrata Hrvatskog šumarskog instituta je je nakon četiri itekako uspješna događaja tek započela.

NAJNOVIJE

Skip to content