+385 (0)98 324795, +385 (0)98 340497

Konferencija “Šumarska znanost: sjećanje na prošlost, pogled u budućnost”

16/02/2018

Hrvatski šumarski institut, u suradnji sa Šumarskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i međunarodnom IUFRO organizacijom, organizirao je međunarodnu znanstvenu konferenciju pod nazivom: „Šumarska znanost: sjećanje na prošlost, pogled u budućnost.”. Konferencija se održala u kongresnom centru Princess u Jastrebarskom 09.02.2018.

Konferencijom se obilježila 20. godišnjica smrti tragično preminulih šumarskih znanstvenika. Naime, 10. veljače 2018. godine navršilo se 20 godina od dana tragične pogibije šestorice šumarskih znanstvenika, kolega i prijatelja: dr. sc. Nikole Komlenovića, dr. sc. Branimira Mayera, dr. sc. Petra Rastovskog, prof. dr. sc. Ante Krstinića, mr. sc. Zlatka Perića i mr. sc. Gorana Bušića. Taj tragičan i tužan događaj potresao je cijelu akademsku zajednicu Republike Hrvatske, a posebice hrvatsku šumarsku znanost i praksu. Uvidom u znanstveni opus i rad šestorice hrvatskih šumarskih znanstvenika, ovom konferencijom odala im se zaslužena počast. Također, znanstvenim predavanjima mladih šumarskih znanstvenika pokazao se napredak koji je postignut na područjima istraživanja kojima se se bavili kolege u posljednjih 20 godina.

Na konferenciji su sudjelovali brojni stručnjaci i izlagači iz Hrvatske i regije. Suorganizatori konferencije su bili Akademija šumarskih znanosti, Hrvatska komora inženjera šumarstva i drvne tehnologije, Hrvatsko šumarsko društvo i Hrvatske šume d.o.o., a pokrovitelji  su  bili Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Zagrebačka županija i Grad Jastrebarsko.

This slideshow requires JavaScript.

NAJNOVIJE

Skip to content