+385 (0)98 324795, +385 (0)98 340497

Održan 6. Dan otvorenih vrata

20/05/2016

U četvrtak 19. svibnja 2016. godine održan je 6. Dan otvorenih vrata (DOV) Hrvatskog šumarskog instituta.

U posljednje vrijeme svjedočimo klimatskim promjenama čiji je utjecaj na zdravlje i produktivnost šumskih ekosustava neupitan, no također je značajan i utjecaj koji šume imaju na klimu. Zbog toga smo ovogodišnji Dan vrata odlučili posvetiti upravo tematici „Šuma i klima“ – interakcija šumskih ekosustava i klimatskih promjena.

Tijekom tog dana ovu znanstvenu instituciju posjetilo je više od 1000 djece iz grada Zagreba, Zagrebačke Županije i Jastrebarskog. Djelatnici instituta i ove su godine za posjetitelje pripremili bogat program koji je započeo već u ranim prijepodnevnim satima. Posjetitelji su također mogli da prisustvuju prezentaciji projekta HOLISTIC iz programa IPA Adriatic Program CBC.

Program su svojim interaktivnim aktivnostima dopunili vatrogasci iz DVD Jastrebarsko, te djelatnici parka prirode Žumberak – Samoborsko Gorje.

Kao i svake godine u sklopu Dana otvorenih vrata za djecu osnovnih škola organiziran je likovni i literarni natječaj u kojem su sudjelovali učenici i vrtićka djeca iz cijele Hrvatske. Radovi pobjednika su izloženi u prostorijama Instituta, a pobjednicima su uručene i nagrade.

Na kraju treba reći da se Dan otvorenih vrata Hrvatskog šumarskog instituta i ove godine pokazao kao iznimno uspješna manifestacija čiju tradiciju svakako treba nastaviti i sljedeće godine.

Više o samom DOV-u možete pronaći u  Galeriji fotografija.

NAJNOVIJE

Skip to content