+385 (0)98 324795, +385 (0)98 340497

ODRŽANA REDOVNA RADIONICA IPP-A U ŠUMARSTVU 2019. GODINE

25/03/2019

U sklopu Izvještajno prognoznih poslova u šumarstvu, trajnog projekta financiranog od strane Ministarstva poljoprivrede RH, 13.03.2019. godine održana je redovna radionica u prostorima Hrvatskog šumarskog instituta u jastrebarskom.

Radionici je prisustvovalo 40 sudionika iz svih institucija i interesnih skupina uključenih u procese gospodarenja šumskim resursima na teritoriju Republike Hrvatske i to iz Ministarstva poljoprivrede, Hrvatskih šuma d.o.o., Hrvatskog saveza udruženja privatnih šumovlasnika, Šumarskog fakulteta u Zagrebu i Hrvatskog šumarskog instituta.

Na radionici su prezentirani izvještaji o zabilježenoj pojavi i štetama nastalim u šumama na teritoriju Republike hrvatske od raznih biotičkih i abiotičkih čimbenika tijekom 2018. godine, kao i prognoze pojave štetnika za koje su razvijene metode prognoziranja i koji se redovito prate u suradnji sa djelatnicima hrvatskih šuma d.o.o. i djelatnicima Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe.

Osim izvještaja i prognoze, održano je i interaktivno predavanje o nastojanjima u traženju odgovora o aktualnoj problematici sušenja jasena, novostima proizašlim iz istraživanja kritičnih borojeva gubara za hrast lužnjak i bukvu na području RH te novostima vezanima uz recentnu pojavu i aktualnu gradaciju mediteranskog potkornjaka.

Više fotografija pronađite ovdje.

 

 

NAJNOVIJE

Skip to content