+385 (0)98 324795, +385 (0)98 340497

Održana skupština modelne šume Sliv rijeke Mirne

07/10/2015

Modelna šuma „Sliv rijeke Mirne“ nastala je iz potrebe umrežavanja svih predstavnika područja kako bi se objedinilo znanje i potaklo sudjelovanje u valorizaciji i upravljanju prirodnim resursima. Modelna šuma nastoji objediniti ekonomski, socijalni i gospodarski razvoj te u smjeru zajedničke vizije postići održivi razvoj ruralnog područja. Partnerstvo modelne šume čine općine i gradovi, turističke zajednice, privatne i javne agencije, javne ustanove i institucije, trgovačka društva i javna poduzeća, privatna poduzeća, obrtnici, udruge i pojedinci, a zajedno s ostalim partnerima, Hrvatski šumarski institut jedan je od osnivača modelne šume i aktivno je uključen u njen rad.

U Pazinu je 24. rujna 2015. godine održana skupština modelne šume na kojoj je donesen niz važnih odluka. Statut udruge usklađen je s novim Zakonom o udrugama te je sjedište modelne šume preneseno iz Motovuna na novu adresu u Pazinu (154. brigade Hrvatske vojske 2). Uz redovne i počasne, uvedena je kategorija nominalnih članova, a članovi će ubuduće moći na sjednicama Upravnog odbora, Nadzornog odbora i Radnih grupa/Stalnih odbora MŠ sudjelovati telefonskim i elektroničkim putem.

Predsjednik modelne šume g. Slobodan Vugrinec podnio je godišnje financijsko izvješće i izvijestio o provedenim aktivnostima u 2014. godini. Modelna šuma je u listopadu 2014. postala službeni kandidat za članstvo u Međunarodnoj mreži modelnih šuma na Forumu Mediteranske mreže modelnih šuma. Udruzi je stigao poziv iz Ministarstva zaštite prirode i okoliša da imenuje predstavnika u međuresornu radnu grupu za izradu nacrta prijedloga Pravilnika o mjerama upravljanja i zaštite samoniklih podzemnih i nadzemnih gljiva-Pravilnik o zaštiti gljiva (Narodne novine br.34/2002). U radnu grupu je imenovan dr. sc. Željko Zgrablić. Od ostalih važnih odluka potrebno je izvijestiti da je dosadašnji predsjednik g. Slobodan Vugrinec podnio ostavku, a kao novi predsjednik modelne šume izabran je g. Siniša Žulić, gradonačelnik Buzeta.

NAJNOVIJE

Skip to content