+385 (0)98 324795, +385 (0)98 340497

Održana završna radionica projekta LIFE SySTEMiC

04/07/2024

Na Hrvatskom šumarskom institutu 02. srpnja 2024. godine održala se završna radionica za dionike projekta „Održivo gospodarenje šumama u okviru klimatskih promjena“ („Close-to-Nature Forest Sustainable Management Practices Under Climate Change“) – LIFE SySTEMiC.

Na završnoj radionici za dionike, uz projektni tim sa Hrvatskog šumarskog instituta, sudjelovali su i dionici projekta iz Hrvatskih šuma d.o.o. i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ribarstva RH koji su od početka projekta aktivno sudjelovali u odabiru pokusnih ploha te bili velika podrška i pomoć prilikom provedbe projekta.

Tijekom dana sudionicima su predstavljeni rezultati projektnih aktivnosti, stanje šuma na odabranim plohama, predstojeći poslovi koji se nastavljaju i nakon završetka projekta (After-LIFE plan) te je predstavljen inovativni GenBioSilvi model koji bi u budućnosti trebao poslužiti kao podrška održivom gospodarenju šuma. Uz rezultate dobivene prikupljanjem podataka na području RH, predstavljeni su i rezultati koje su prikupile kolege iz ostalih partnerskih šumarskih i znanstvenih institucija iz Italije i Slovenije.

Predstavnici Hrvatskog šumarskog instituta zahvalili su dionicima na nesebičnoj pomoći prilikom provedbe projektnih aktivnosti tijekom cijelog trajanja projekta od 2019. godine do danas.

 

NAJNOVIJE

Skip to content