+385 (0)98 324795, +385 (0)98 340497

Održane završne radionice dvaju znanstvenoistraživačkih projekata

10/05/2023

Dana 09. svibnja 2023. godine predsjednik Uprave Hrvatskih šuma d.o.o. Nediljko Dujić, struč. spec. admin. publ., u pratnji visokih uzvanika iz Hrvatskih šuma d.o.o posjetio je Hrvatski šumarski institut. Uz predsjednika Uprave posjetu su nazočili i direktor Sektora za šumarstvo i predsjednik Povjerenstva za znanstvenoistraživački rad mr. sc. Krešimir Žagar te rukovoditelj Službe za proizvodnju i razvoj pri Direkciji HŠ d.o.o. Mladen Slunjski, dipl. ing. šum. Tijekom sastanka s ravnateljicom Hrvatskog šumarskog instituta doc. dr. sc. Sanjom Perić te pomoćnicima ravnateljice dr. sc. Jasnicom Medak i dr.sc. Ivanom Balenovićem dogovoren je nastavak suradnje kao i daljnji koraci.

Ovom prilikom predsjednik Uprave i visoki uzvanici iz HŠ d.o.o. obišli su i upoznali se s djelatnošću Hrvatskog šumarskog instituta (laboratoriji, zavodi, rasadnik) te su sudjelovali na Završnoj radionici znanstvenoistraživačkih projekata „Problematika gospodarenja panjačama na području UŠP Gospić“ i „Mogućnost biološke kontrole hrastove mrežaste stjenice“. Projekti su nastali kao rezultat Sporazuma o suradnji između Hrvatskih šuma d.o.o. i Hrvatskog šumarskog instituta, a Ugovori o provedbi projektnih aktivnosti potpisani su u ožujku 2020. godine.

Tijekom posjeta čelnici ovih važnih hrvatskih šumarskih institucija naglasili su važnost ulaganja u znanstveni rad i nova saznanja, kao i ključnu ulogu širenja znanstvenih i stručnih spoznaja stručnjacima iz Hrvatskih šuma d.o.o. Zaključeno je kako su ulaganje u znanost te bliska, kontinuirana suradnja istraživača Hrvatskog šumarskog instituta i djelatnika Hrvatskih šuma d.o.o. temelj napretka.

Glavni cilj ove radionice bio je prikazati provedene projektne aktivnosti i rezultate koji su nastali u okvirima ovih primijenjenih, znanstveno-stručnih projekata. Radionicu su otvorili  ravnateljica Instituta doc. dr. sc. Sanja Perić i predsjednik uprave Hrvatskih šuma d.o.o. Nediljko Dujić, struč. spec. admin. publ. Uz visoke uzvanike Završnoj radionici su prisustvovali i brojni stručnjaci iz Hrvatskih šuma d.o.o. kao i odgovorne osobe za provođenje projekata pri Direkciji, Darko Smerdel dipl. ing. šum. i Darko Pleskalt, dipl. ing. šum.

Više o programu i zaključcima radionice se može pronaći na: https://panjace.sumins.hr/

NAJNOVIJE

Skip to content