+385 (0)98 324795, +385 (0)98 340497

PEFC – OBJAVA POČETKA PROCESA USPOSTAVE STANDARDA

02/03/2023

Jastrebarsko, 3.3.2023.

 

Vijeće za certifikaciju Hrvatskog saveza udruga privatnih šumovlasnika, kao nacionalno upravljačko tijelo za PEFC certifikaciju u Hrvatskoj, donijelo je odluku o početku procesa uspostave standarda za održivo gospodarenje šumama prema PEFC certifikacijskom sustavu, a s ciljem izrade nacionalnih standarda. Odluka se temelji na prihvaćanju dokumenta: Standardne postavke i postupci revizije, koji je sastavni dio PEFC Balkan regionalnog certifikacijskog sistema.

Dokument možete pogledati ovdje.

Ove aktivnosti će se provoditi u sklopu projekta ‘Podrška dionicima u razvoju PEFC nacionalnih standarda’ , koji provodi Hrvatski šumarski institut, a u sklopu kojeg se, nakon provedene aktivnosti analize sektora i identifikacije dionika uspostavlja Radna grupa za izradu PEFC standarda.

Uz već identificirane i uključene glavne dionike svi značajni i zainteresirani dionici su pozvani da se odazovu ovom pozivu i uključe u proces izrade nacionalnih standarda kroz sudjelovanje u radu Radne grupe za razvoj i analizu mjera i pokazatelja održivog gospodarenja šumama.

Izrada nacionalnih standarda za certifikaciju šuma sukladno pravilima PEFC sustava podrazumijeva aktivno uključivanje glavnih dionika te obavezu provedbe javnog uvida u prijedlog standarda.

S obzirom da je sukladno propisanoj proceduri od strane organizacije PEFC International izrada standarda otvoren participativan proces, ovim putem pozivamo sve ostale dionike i javnost da se uključi.

Sve informacije o projektu možete pronaći na stranici projekta: http://pefc.sumins.hr/

Ako se želite uključiti u Radnu grupu pošaljite poruku sa svojim podacima:

Ime i prezime, adresa, organizacija, telefon, e-mail na: dijanav@sumins.hr

U predmet stavite PEFC-Radna grupa

 

ili  direktno kontaktirajte voditeljicu projekta:

Dr.sc. Dijana Vuletić

Mail: dijanav@sumins.hr

Mob: +385 98 324226

 

Poziv za uključivanje zainteresiranih dionika u Radnu grupu će biti otvoren do 31.3.2023. godine.

NAJNOVIJE

Skip to content