+385 (0)98 324795, +385 (0)98 340497

Potpisan programski ugovor s Ministarstvom znanosti i obrazovanja za naredno četverogodišnje razdoblje (2024. – 2027.)

11/12/2023

Nakon uspješno provedenih pregovora s Ministarstvom znanosti i obrazovanja tijekom studenog 2023. g., Hrvatski šumarski institut je 8. prosinca 2023. godine sklopio programski ugovor s Ministarstvom za naredno četverogodišnje razdoblje (2024. – 2027.).

Ravnateljica HŠI-a, doc. dr. sc. Sanja Perić, te čelnici drugih 13 institucija koji su uspješno završili pregovore, potpisali su programske ugovore u svečanoj atmosferi u prostorijama Ministarstva znanosti i obrazovanja s ministrom Prof. dr. sc. Radovanom Fuchsom. Ministar je s velikim zadovoljstvom istaknuo da potpisivanje programskih ugovora predstavlja povijesni trenutak kojim će se značajno unaprijediti financiranje znanstvenih istraživanja i općenito poslovanje znanstvenih institucija, a samim time ojačati uloga institucija i znanosti u društvu i gospodarstvu.

U potpisanom programskom ugovoru, glavni naglasak Hrvatskog šumarskog instituta je na jačanju kapaciteta znanstvenog osoblja te nabavi nove, istraživačke opreme neophodne za provedbu vrhunskih istraživanja. Također, tijekom narednog četverogodišnjeg razdoblja na Institutu će se provoditi sedam internih istraživačkih i uspostavnih istraživačkih projekata u okviru kojih se osim primijenjenih istraživanja usmjerenih na nova znanja i praktične ciljeve, planira i uspostava novih istraživačkih grupa te novih laboratorija.

Više informacija o potpisanim programskim ugovorima možete pronaći na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja (https://mzo.gov.hr/vijesti/ministarstvo-znanosti-i-obrazovanja-potpisalo-prvih-14-programskih-ugovora-s-javnim-znanstvenim-institutima-i-javnim-veleucilistima/5902).

NAJNOVIJE

Skip to content