+385 (0)98 324795, +385 (0)98 340497

Novi projekt: „Inovativni program za strukovno obrazovanje i osposobljavanje u području bioekonomije zasnovane na šumama (VET4BioECONOMY)“

15/10/2018

Hrvatski šumarski institut je u suradnji sa strateškim partnerima iz Hrvatske, Slovenije i Austrije započeo novi projekt naziva „Inovativni program za strukovno obrazovanje i osposobljavanje u području bioekonomije zasnovane na šumama (VET4BioECONOMY)”.

Iako je bioekonomija zasnovana na šumama vodeća paradigma šumarskog sektora, te je dio prioritetne politike i strategija Europske unije, o njoj se malo zna, te se rijetko nalazi u programima strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u partnerskim državama. Projektom će se istražiti potrebe i osigurati obrazovni program za cjeloživotno učenje i kreirati e-tečaj za samostalno učenje o ovoj temi. To će uključivati obrazovne sadržaje s naglaskom na primjere dobre prakse za upravljanje cijelim lancem vrijednosti, od održivog gospodarenja šumskim resursima do isporuke proizvoda i usluga s dodanom vrijednošću.

Projekt će trajati tri godine, nositelj je Hrvatski šumarski institut, a uključuje sljedeće partnere: Visoko učilište Algebra, Institut za razvoj i međunarodne odnose, Gozdarski institut Slovenije, Zavod za gozdove Slovenije, Bundesforschungs und Ausbildungszentrum für Wald  Naturgefahren und Landschaft i Universität für Bodenkultur Wien (BOKU). Vrijednost projekta je 196.378 EUR, a financiran je u cijelosti iz programa Erasmus+.

Ovdje saznajte više o projektu i o prvom sastanku projekta.

 

NAJNOVIJE

Skip to content