+385 (0)98 324795, +385 (0)98 340497

Inovativni program za strukovno obrazovanje i osposobljavanje u području bioekonomije zasnovane na šumama (VET4BioECONOMY)

Međunarodni projekt

PROGRAM: ERASMUS+

STATUS: Završen
Početak: 01. ruj 2018.
Kraj: 31. kol 2021.
http://vet4bioeconomy.sumins.hr/

SAŽETAK:

Bioekonomija zasnovana na šumama povezuje cijeli lanac vrijednosti, od održivog gospodarenja šumskim resursima do isporuke proizvoda i usluga s dodanom vrijednošću. Unatoč tome što postaje vodeća paradigma šumarskog sektora te je dio prioritetne politike i strategija Europske unije, o njoj se malo zna te se rijetko nalazi u programima strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u partnerskim državama projekta (Hrvatskoj, Sloveniji i Austriji). Stoga će ovaj projekt rezultirati novim kurikulumom i e-tečajem na temu bioekonomije zasnovane na šumama. Kurikulum i e-tečaj biti će dostupni svima na mrežnoj stranici projekta i LMS Moodle platformi na hrvatskom, engleskom, njemačkom i slovenskom jeziku. Kurikulum predstavlja bazu za kvalitetno učenje, dok će e-tečaj osigurati sveobuhvatno znanje i ključne kompetencije u bioekonomiji zasnovanoj na šumarstvu.

Glavni ciljevi projekta su:

(I) povećati znanje i pružiti ključne kompetencije u području bioekonomije zasnovane na šumama te

(II) povećati postojeću bazu programa strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Ciljane skupine projekta su stručnjaci iz područja šumarstva i drvne tehnologije, ali i ostali dionici u šumarstvu, lokalna i regionalna samouprava, davatelji usluga obrazovanja odraslih te projektni partneri.

S novim ključnim kompetencijama o bioekonomiji zasnovanoj na šumama povećat će se kapacitet i znanje ciljanih skupina o tome kako provesti cjeloviti lanac vrijednosti i proizvesti proizvode s dodanom vrijednošću, što može pridonijeti jačanju ekonomije partnerskih zemalja i Europske unije.

 

Skip to content