+385 (0)98 324795, +385 (0)98 340497

Izgradnja kapaciteta u šumarskoj politici i upravljanju u zemljama Zapadnog Balkana (CAPABAL)

Međunarodni projekt

PROGRAM: COST

STATUS: Završen
Početak: 02. lis 2014.
Kraj: 30. stu 2018.
Naručitelj: European Cooperation in the field of Scientific and Technical Research (COST)
http://capabal.sumins.hr/

SAŽETAK:

Cilj CAPABAL-a je izgradnja kapaciteta u smislu profesionalnog znanja i vještina, umrežavanje te pristup vrhunskim istraživanjima u području upravljanja šumama i prirodnim resursima, šumarske politike i ekonomike mladih budućih lidera u istraživanju, politici te gospodarenju šumama u zemljama Zapadnog Balkana kako bi se omogućilo održivo gospodarenje i upravljanje šumama u svrhu gospodarskog razvoja. To je postignuto organizacijom brojnih Trening Škola sa novim interesantnim temama. Na putu prema EU političke, ekonomske i reforme upravljanja ključne su za usklađivanje sa EU direktivama i pravnim obvezama. Ciljane skupine CAPABAL-a su mladi istraživači, budući politički lideri, te upravitelji prirodnih resursa zaposleni u regionalnim institucijama poput šumarskih fakulteta i istraživačkih instituta, ministarstava koji se bave šumarstvom i zaštitom prirode, poduzeća koji gospodare šumama, tvrtke i nevladine udruge.

Aktivnosti u sklopu CAPABAL-a uključuju sastanke u svrhu međusobne razmjene znanja, kratkoročno znanstveno usavršavanje (STSM) i organizirani treninzi omogućit će poboljšanje upravljanja, političke i ekonomske reforme u zemljama Zapadnog Balkana. Umrežavanje mladih budućih lidera u regiji pruža mogućnost za komunikaciju između znanosti, donosioca odluka i prakse. Važan cilj ove COST akcije je razviti smjernice za upravljanje šumama u regiji te izrada regionalne istraživačke strategije. Akcija je objavila dva Politička sažetka te jednu brošuru o dobrom upravljanju šumama na 7 jezika.

Partneri

Institucije iz 18 EU zemalja (Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Republika Češka, Finska, Njemačka, Grčka, Mađarska, Italija, Crna Gora, Poljska, Srbija, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Sjeverna Makedonija i Hrvatska.

VODITELJ PROJEKTA:

PROJEKTNI TIM:

KONTAKT OSOBA:

VANJSKI SURADNICI:

PROGRAM: COST TN1401

    Skip to content