+385 (0)98 324795, +385 (0)98 340497

Science for Evidence-based and Sustainable Decisions About Natural Capital (SELINA)

Međunarodni projekt

PROGRAM: Obzor2020

STATUS: Aktualan
Početak: 01. lip 2022.
Kraj: 30. lip 2027.
https://project-selina.eu

SAŽETAK:

SELINA je inovativan i ambiciozan projekt kojemu je misija unaprijediti procese odlučivanja o prirodnom kapitalu u privatnom i javnom sektoru.

SELINA projekt će rezultirati smjernicama za implementaciju procesa odlučivanja na temelju dokaza koje podupire zaštitu, obnovu i održivo korištenje okoliša koji nas okružuje. Kroz suradnju stručnjaka iz 50 partnerskih organizacija iz svih 27 zemalja članica Europske Unije, Norveške, Švicarske, Izraela i Ujedninjenog Kraljevstva, SELINA će postaviti nove standarde za međunarodnju suradnju kako bi promovirala usluge ekosustava, zaštitu bioraznolikosti i unaprijedila stanje ekosustava.

Cilj projekta je iskoristiti i nadograditi postojeća znanja o navedenim temama kako bi se razvile smjernice za zaštitu, obnovu i održivo korištenje okoliša u skladu s ambicioznim europskim politikama.

 

Pružajući jasne praktične informacije i preporuke dionicima iz javnog i privatnog sektora, SELINA će utrti put prema transformativnoj društenoj promjeni potrebnoj kako bi se postisli ciljevi Europske Strategije Bioraznolikosti 2030 i Europskog zelenog plana.

Skip to content