+385 (0)98 324795, +385 (0)98 340497

Zelena infrastruktura: povezivanje okolišnih s društvenim aspektima u proučavanju i upravljanju urbanim šumama (GreenInUrbs)

Međunarodni projekt

PROGRAM: COST

STATUS: Završen
Početak: 01. sij 2013.
Kraj: 31. pro 2017.
Naručitelj: European Cooperation in Science and Technology (COST)
http://www.cost.eu/domains_actions/fps/Actions/FP1204

SAŽETAK:

Zelena infrastruktura (ZI) se u posljednje vrijeme sve više koristi kao alat za planiranje na regionalnoj i lokalnoj razini. ZI pruža širok spektar općekorisnih funkcija. Međutim, potrebno je usmjeriti veću pažnju na integraciju ekoloških i društvenih koristi, posebno u kontekstu ublažavanja i prilagodbe klimatskim promjenama.

Ciljevi COST akcije su:

  1. poboljšati razumijevanje uloge urbanih šuma u kontekstu ZI s znanstvenog i društveno-ekonomskog aspekta u smislu općekorisnih funkcija koje ZI pruža ljudima
  2. odrediti prioritete i izazove za buduća istraživanja
  3. pružiti pokazatelje i/ili kriterije koji će biti ključni za kreiranje politike na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou i propisima vezanim za ZI i urbano šumarstvo
  4. razviti smjernice za implementaciju koncepta zelene infrastrukture za planere i one koji gospodare zelenom infrastrukturom. Važnost ove COST akcije je velika s obzirom na raznolikost u pristupu ZI i urbanom šumarstvu u Europi, te zbog potrebe da se omogući kvalitetna komunikacija među znanstvenicima, građanima, donosiocima političkih odluka i onima koji gospodare urbanim šumama i zelenom infrastrukturom.

PROJEKTNI TIM:

KONTAKT OSOBA:

VANJSKI SURADNICI:

PROGRAM: COST FP1204

    Skip to content